Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Jeah!Jeah!

  

 

 

 

Reitti16

Tervetuloa reippaan, rohkean ja ystävällisen yhteisöteatterin sivuille. Teemme siis yhteisöteatteria erilaisten ihmisten, myös ehkä sinunkin kanssasi. Tule mukaan porukkaan, nyt lähdetään kohti teatterin taikaa. Lue lisää toiminta-sivulta.

Reitti 16 alkoi syksyllä 2018  Jynkistely-illoilla ja muilla toiminnoilla : teimme kaikenlaista kivaa kuten improvisaatioteatteria, kuvataiteilua, kirjoitusimproja tai muuta sellaista. Ja tietysti rupateltiin kahvin/teen parissa. Ja käytiin monissa paikoissa kertomassa asiasta.

Vuoden 2019 alkupuolella aloitettiin teatteriproduktio joka huipentuu näytöksiin Jynkässä ja Kuopion Kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä (marraskuussa 2019).

Työryhmän moottori on yhteisötaiteilija Tiina Vertainen jolla on vankka kokemus teatterin, kuvataiteen ja yhteisötaiteen saralta.Hänen apunaan toimii yhteisöpedagogi, nuorisonohjaaja Janne Kuitu. Reitti16 proggiksessa ovat olleet mukana myös yhteisötaiteilija/kirjallisuusopiskelija Päivi Savolainen ja Kuopion Kaupunginteatterin yleisötyöntekijä Matti Halmetvaara.

Nimestään huolimatta Reitti 16 ei tapahdu bussissa, vaan aluksi eri paikoissa kuten Jynkän koululla. Työryhmä toki saattaa bussissa numero 16 vieraillakin. Nimensä mukaisesti tämä proggis on yhteinen matka, johon hypätään kyytiin, joku poiskin ehkä jää - mutta Jynkkä-Leväsellä syntyy pöhinää!

 

Reitti 16 -yhteisöteatteriprojekti on osa KuoHuLab-hankkeen kokeiluja. Projekti linkittyy 'Yhteisöllinen Jynkkä-Levänen' -innoalustojen kokeiluihin, joissa tavoitteena on vahvistaa alueen asukkaiden yhteisöllisyyttä ja osallistumismahdollisuuksia, edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja tiedonkulkua sekä rakentaa hankkeen aikana Jynkän kirjasto- ja kouluympäristöön yhteisöllinen ja luova kohtaamisen areena, jossa eri toimijat voivat kohdata yhteisten haasteiden äärellä ja lähteä etsimään ratkaisuja kokeilukulttuurin hengessä. Lisää KuoHuLab-hankkeesta:

https://kuohulab.humak.fi/

KuohuLabKuohuLab